Despre noi

DESPRE BISERICA LOCALA

CINE SUNTEM SI CE CREDEM

Cine Suntem:

Suntem un grup de oameni obisnuiti de toate varstele din orasul Moldova Noua si imprejurimi. In multe privinte suntem diferiti unii de ceilalti dar ceea ce avem in comun este ceea ce conteaza de fapt- dragostea noastra pentru Dumnezeu care ne-a iubit intai, prin ISUS CRISTOS.

Si astfel ne-am dedicat unii altora in descoperirea si explorarea a ceea ce inseamna sa fii un discipol al lui Isus Cristos in viata de zi cu zi (cu alte cuvinte sa fii un CRESTIN). Noi am dori ca tot mai multi oameni sa descopere minunea dragostei lui Dumnezeu impreuna cu noi.

Ce Credem:

  • Credem si marturisim ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si singura noastra autoritate.
  • Credem si marturisim ca este un Dumnezeu, Creatorul, Sustinatorul si Stapanitorul tuturor lucrurilor. In Biblie descoperim pe Dumnezeu ca Tatal Fiul si Duhul Sfant, cu desavarsire una si nedespartiti in fiinta lor.
  • Credem si marturisim ca omul este creat de Dumnezeu.Prin caderea in pacat, omul a cazut sub blestem si are nevoie de mantuire.
  • Credem si marturisim ca pacatul este lipsa de conformitate fata de legea morala a lui Dumnezeu intr-o actiune, dispozitie sau atitudine. Toti oamenii sunt pacatosi si consecinta pacatului este moartea.
  • Credem si marturisim ca mantuirea este scaparea omului de sub urmarile calcarii legilor divine.Omul nu se poate mantui pe sine. Mantuirea e prin harul lui Dumnezeu. Ea este un dar care ni se da gratuit, fara sa o meritam. Faptele bune sunt roade ale mantuirii. Mijlocul de mantuire este Domnul Isus, care a fost rastignit in locul nostru si a treia zi a inviat. Un alt mijloc (cruce, taine, sfinti) nu exista.

Pentru ca omul sa se poata bucura de aceasta mantuire, el trebuie sa indeplineasca 2 conditii: pocainta si credinta. Ele sunt totdeauna nedespartite.

 Pocainta inseamna recunoasterea pacatului, parerea de rau pentru el, parasirea lui si marturisirea lui in fata Domnului, adica intoarcerea la Dumnezeu;

 Credinta inseamna primirea de catre pacatos a harului divin pe care il ofera Dumnezeu in Cristos, spre mantuire si viata vesnica.

Credem si marturisim ca Biserica Nou-Testamentala are 2 simboluri:

  • Botezul prin cufundare in apa -este simbolul inmormantarii omului vechi si al invierii omului cel nou, a firii noi, pentru o alta viata;
  • Cina Domnului este simbolul mortii Domnului Isus in locul nostru.

(O informare completa despre ceea ce credem noi poate fi gasita in brosura Marturisirea de credinta a Cultului Crestin Baptist din Romania)