Cum S-a Născut Proiectul?

“Proiectul care s-a născut în maşină”

Totul a început de la discuţiile purtate cu soţia mea în timp ce călătoream spre Arad. Se petrecea în zilele lui august 2010 când evaluam plusurile şi minusurile activităţii Şcolii Biblice de Vacanta-Engleza prin Teme Biblice, activitate iniţiată in 2009 si continuată în 2010 când impactul asupra copiilor cât şi asupra părinţilor a fost dublu decât în anul precedent.

Ca de obicei, specific naturii umane, discuţiile încep prin a te plânge de minusuri, de faptul că nu ai suficienţi oameni doritori să te ajute şi că cei care te ajută nu fac lucrurile aşa cum ai vrea. Pe măsură ce discuţia înaintează dispare amărăciunea prin faptul că se amintesc lucrurile bune şi apoi brusc îşi face loc întrebarea provocatoare: “Ce-ar fi dacă am îmbunătăţi şi dezvolta proiectul prin permanentizarea lui sub forma unei grădiniţe?” Şi iar apare dezolarea legată de resursele inexistente, de multitudinea aprobarilor necesare şi imposibil de obţinut. Dar intervenţia divină tocmai în acest moment se face simţită prin faptul că la un anumit moment, Dumnezeu ne-a pus în gând faptul că proiectul s-ar putea materializa prin “agăţarea” lui de ceva existent adică ÎNFIINŢAREA UNEI GRĂDINIŢE CREŞTINE CU PROGRAM NORMAL CA FILIALĂ A LICEULUI TEOLOGIC BAPTIST REŞIŢA.

A urmat o săptămână de fierbere interioara: “Oare se poate?”

În data de 4 septembrie 2010 am invitat pastorii bisericii noastre la noi acasă şi le-am vorbit despre gândul aşezat de Dumnezeu în inimile noastre şi i-am rugat să analizeze oportunitatea şi în acelaşi timp posibilitatea cu pastorul D. Bărnuţ şi cu directorul LTB A. Szucs.

Din acest moment Dumnezeu a deschis zăgazurile binecuvântărilor cu resurse materiale necesare şi cu oameni aşezaţi în cele mai neaşteptate locuri care au fost dispuşi să susţină concretizarea acestui proiect.

Aşadar am căutat educatorul calificat şi cu experienţă, mai apoi am strâns cereri de la părinţi pentru obţinerea cifrei de şcolarizare a unei grupe de preşcolari şi nu am plecat la drum fără să avem sprijinul autorităţilor locale, mai precis al d-lui primar dr. ing. Ion Chisăliţă, care nu a ezitat nici un moment în a-şi oferi acordul şi sprijinul concret.

Şi fiindcă trebuia doar să menţionez cum a început totul, mă opresc aici. Finalizarea lucrărilor de construcţie e astăzi vizibilă şi asta nu ar fi fost posibil fără ca Dumnezeu să iniţieze, să susţină, să concretizeze şi să binecuvânteze acest proiect care abia acum  începe să-şi producă efectele – acelea de a educa preşcolari într-un mediu profund creştin cu un standard de moralitate nealterată şi prin aceşti micuţi să fie atinse şi inimile părinţilor lor de Duhul lui Dumnezeu care are putere.

Valentin David-Izvernar

Secretarul BCB Nr.1  Maranata  Moldova Nouă