Investiții Pe Plan Spiritual

“Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.”

Proverbe 22:6

Centrul de Educație Creștină al Bisericii Baptiste Nr.1 Maranata din Moldova Nouă organizează împreună cu biserica locală 10 ani de învățământ creștin baptist în Moldova Nouă:

  • În luna septembrie 2021 un eveniment care să marcheze 10 ani de învățământ creștin baptist în Moldova Nouă însoţit de o expoziţie de înscrisuri şi fotografii surprinse începând cu primii pași în 2009

 

  • Şcoala de Vară – “Engleza pe Teme Biblice” aflată la ediția a XII-a. Noutatea anului 2018 sunt organizarea de concursuri de eseuri având cu tema: ,,Contribuţia baptiştilor din Moldova Nouă la dezvoltarea societaţii locale” dar si tradiţionalele cursuri de muzică (chitară si percuție) și de cursuri IT (web design si fotografie) ce completează un proiect de succes care a fost inițiat urmărind câteva scopuri:

        -Pentru copii:

Copiilor aparţinători ai Bisericii împreună cu copiii din oraş să li se ofere  un timp special, util şi plăcut în care să poată memora versete biblice, să înveţe cântece creştine, să cunoască anumite personaje biblice în contextul evenimentelor importante relatate de Biblie, să stabilească relaţii de prietenie, să li se dezvolte capacitatea de creaţie şi iniţiativă prin diferite jocuri şi să li se stârnească sau să li se consolideze dorinţa de a învaţa limba engleză.

– Pentru parinţi:

Să-i conştientizeze de nevoia de a le oferi copiilor posibilitatea de a intra într-un proces continuu, plăcut şi adecvat vârstei, de învăţătură creştină, să aibă ei înşişi un timp în care să se oprească din vâltoarea vieţii şi împreună cu copiii lor să petreacă un timp de închinare înaintea lui Dumnezeu.

Proiectul a început în anul 2009 în colaborare cu Biserica Pontrhydyrun Baptist Church din Ţara Galilor (UK) şi s-a bucurat de participarea a 20-25 de copii. În anul 2010 participarea a fost dublă, 45-50 de copii, iar în anul 2011-2014 au fost înregistraţi 90 de copii. Văzând interesul deosebit al părinţilor şi impactul în rândul copiilor dorim să continuăm proiectul şi în anii următori. Odată cu creşterea numărului de copii este nevoie de o echipă mai mare de învăţători şi deci de cheltuieli mai mari.

Anul 2021 vine, sperăm noi, cu aceeași echipă  de voluntari din Irlanda de Nord coordonată de pastorul David Park, voluntari care au decshis colaborarea cu biserica noastra încă din vara anului 2016.

Estimăm costul proiectului  la 1000 de euro/ an. Ne bucurăm de toţi cei care vor să susţină proiectul Şcoala de Vară – “Engleza pe Teme Biblice prin  rugăciune, prin motivarea copiilor şi prin donaţii financiare .

Pentru mai multe informatii sau eventuale donatii, puteti lua legatura cu conducerea bisericii locale.

 

Nevoi : Susţinerea financiară a proiectului prezentat

Școala de vară 2021 – Ediția a XII-a – iulie 2021

PERIOADA:  iulie 2021 intre ora 10.00-17.00

Cursuri de limbi străine: Engleza prin teme biblice

Cursuri de muzică

Instrumente studiate începând cu anul 2015: chitară și percuție

Cursuri IT

Teme studiate începând cu anul 2015: Web design și fotografie